+31 622916378

Industrie 4.0

Smart Industry, ook wel Industrie 4.0 genoemd, belooft ons gouden bergen. Namelijk een verhoogde productiviteit en meer winstgevendheid. Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we één en ander een beetje in perspectief moeten plaatsen. De ontwikkelingen staan uiteraard niet stil maar we zijn er nog lang niet.Veel technologieën die deze Smart Industry moeten boosten zijn nog niet volwassen genoeg om een echte bijdrage te leveren.

Een klein aantal technologieën echter beginnen op dit moment wel degelijk substantieel bij te dragen aan een hogere productiviteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Virtual Reality wat een enorme bijdrage kan leveren aan het professionaliseren van een technische service afdeling. Of denk binnen de maakindustrie aan het vergaren van machinedata die ons helpen bij voorspellend onderhoud.

Ondanks dat we nog ver verwijderd zijn van zelfdenkende machines en “smart factories” moet u natuurlijk wel voorbereid zijn om in de toekomst aan deze race mee te kunnen doen.Ondernemingen hebben echter nauwelijks tijd om te onderzoeken wat zij zouden kunnen en moeten gebruiken. Daarnaast is de inhoudelijke kennis vaak niet afdoende aanwezig om hier goede beslissingen in te nemen. Een onderneming loopt hierdoor de kans haar doel te missen.

Teseco helpt u om te kijken wat u op korte termijn aan dit soort technologieën kan implementeren en wat er nodig is aan investeringen om op lange termijn industrie 4.0 binnen uw onderneming te waarborgen.